gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав ябълков кекс

Пухкав ябълков кекс

МарияМария
Новак
71859682
Пухкав ябълков кекс
Снимка: Admin
1 / 14ВИДЕО
13/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5100
434
312
24
10
Дай твоята оценка: