Пуйка с ябълки и праз

14/04/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на кръгчета, морковът се настъргва. Празът, морковите и ситно нарязаният чесън се запържват с 1/2 от маслото, след което се овкусяват с кимиона, сол и черен пипер.

Заливат се с бульона, който е разтворен в топла вода. Добавя се и оризът. Вари се 5 мин и се добавя настърганата ябълка. Вари се още 5 мин и се оставя да изстине.

Пуйката се намазва отвътре с 1/2 от маслото, сол, червен и черен пипер.

Пуйката се пълни с плънката.

Зелето се запържва в олио, като е готово, се прибавя лукът, разтвореният в топла вода бульон, начетените листа от дафинов лист и се поръсва с червен пипер.

Изсипва се в тава, отгоре се поставя напълнената пуйка.

Пуйката с кисело зеле се пече покрита с фолио 2 часа на 250 градуса с вентилатор, след което се маха фолиото и се пече 1 час на 200 градуса с вентилатор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар