Селска гъбена каша

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Селска гъбена каша4 / 4
14/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Не знаем каква е тайната на Селската кухня, но дори и обикновената гъбена каша, приготвена по селски, е уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • печурки - 600 г гъби
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 600 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се режат на филийки. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В тенджера се сипва олиото и се добавя маслото.

Слагат се лукът и чесънът, да се задушат. След като омекнат, се слагат гъбите. Запържват се за кратко, посоляват се и се засушават още 5 минути.

Поръсва се брашното, бърка се непрекъснато да се запържи. Сипва се водата, бърка се енергично, да се разтвори брашното, и да не остане на бучки.

Гъбената каша се готви пет минути.

Подправя се с мащерката, черния пипер и сол на вкус.

Гъбената каша се отстранява от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: