Бирени пилешки крилца
Pileća krilca sa pivom

Бирени пилешки крилца

Бирени пилешки крилца
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
15/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
"Каквото е сготвено с бира, следва да се изяде с още повече бира - основно кулинарно правила"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • бира - 1 ч.ч.
  • универсална подправка - зеленчукова
  • подправка за пиле
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз - свеж
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките крилца. Окусете ги със сол, универсална подправка и подправка страни. Оваляйте ги от всички страни.

Наредете ги в тава. Полейте ги с бирата и зехтина.

Похлупете тавата с капак и сложете в загрята фурна до 200 градуса.

Печете около 30 минути, след което отстранете капака и допечете до хрупкава коричка.

Поръсете печените пилешки крилца със свеж магданоз и лимонов сок преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: