Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Великденски сладки охлювчета с течен шоколад

Великденски сладки охлювчета с течен шоколад

Великденски сладки охлювчета с течен шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50
"По Великден сладкишите биват основно два вида - такива, които сте успели да опитате и такива, които са ви ги изяли под носа - тези от кои са според вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.(разтопена)
  • амонячна сода - 1 бр. (10 г)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • лимони - кората на 1/2 плод
  • брашно - 800 г
  • за плънката
  • течен шоколад - 200 г
  • захаросани портокалови кори - 100 г
  • орехи - 150 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч.= 220 мл

Разтопете свинската мас и я оставете леко да се охлади.

В купа разбийте яйцата със захарта.

Погасете амонячната сода в киселото мляко. Прибавете ги към яйчената смес.

На тънка струя и бъркайки добавете и маста. Накрая сложете ванилиите, бакпулвера и настърганата лимонова кора. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете сместа и замесете тесто.

Оставете тестото за 10-15 минути, покрито с кърпа. През това време застелете 2 тави с хартия за печене.

Разтопете шоколада на водна баня или за 20-30 секунди в микровълнова фурна. Смелете ядките в блендер.

Разделете тестото на четири части. Всяка разточете върху набрашнен плот на правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Намажете с разтопен шоколад, поръсете с портокалови корички и орехи и навийте на руло откъм широката част. Нарежете козуначеното руло на шайби с дебелина 2 см.

Подредете охлювчетата в тавите на разстояние и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Великденските сладки охлювчета с течен шоколад са готови.

Добър апетит и светли празници на всички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: