Печено пиле по селски

01/05/2013
Василка
отВасилкаНовак
"Елате на село, за да видите как се приготвя най-вкусното печено пиле "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6-8
  • Преглеждания общо11 420
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, нарязан на филии в сгорещеното олио за 2-3 минути.

Подсушете бутчетата и ги овъргаляйте в пшеничното брашно. Изтръскайте ги за да падне излишното брашно.

Извадете лука от тигана и го сложете в глинен съд. В същата мазнина запържете бутчетата докато покафенеят отвсякъде.

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете запържените бутчета върху лука. Разпределете около тях ситно нарязаните картофи, домати и целина. Поръсете с магданоза и мащерката.

Печете в плътно затворен съд за около 45 минути. След което извадете съда от печката и залейте бутчетата със смес от бульон, царевично брашно, сол и черен пипер.

Върнете във фурната и печете още 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти