Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко по хайдушки с пролетни подправки

Агнешко по хайдушки с пролетни подправки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Агнешко по хайдушки с пролетни подправки
Снимка: Храна за Душата
9 / 13с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Сега или никога - пригответе за празника най-вкусното агнешко със свежи пролетни подправки и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • масло - 150 г
  • брашно - 100 г
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • олио - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и запържете агнешкото месо до златисто. Подправете със сол, черен пипер, сладък, лют и пушен червен пипер.

Почистете връзките пресен лук и пресен чесън и ги нарежете на едро. Поставете ги на дъното на съда, в който ще печете.

Върху тях подредете запечатаните до златисто парчета агнешко и залейте с мазнината от пърженето.

Нарежете едро копъра, магданоза и джоджена и покрийте месото.

Замесете базово тесто от водата и брашното, оформете на плоска лента, с която да уплътните съда, за да се задуши по-добре ястието.

Залейте с около половин литър агнешки бульон, добавете няколко кубчета масло и поставете капака.

Залепете лентата от тесто плътно по ръба на съда и прехвърлете във фурната за час, час и половина на 200°C, след които вашето печено агнешко трябва да е готово.

Агнешкото по хайдушки с пролетни подправки е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: