Агнешка дроб сарма с млечна заливка
Jagnjeća sarma sa mlečnim prelivom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма с млечна заливка

Агнешка дроб сарма с млечна заливка

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Агнешка дроб сарма с млечна заливка
Снимка: Храна за Душата
1 / 10
24/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Не, не е сън, това е истинска сбъдната мечта за всеки лакомник - Ароматна агнешка дроб сарма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.

Нарежете връзките пресен лук на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и сотирайте лука за минута-две. Посолете и подправете с черен пипер. Сипете ориза и запържете за кратко, докато зрънцата му станат прозрачни.

След това добавете 2 чаени чаши от бульона, в които се варят дреболиите, и гответе, докато оризът поеме течността.

Пригответе заливката за дроб сармата, като разбиете яйцата с киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте финално.

Нарежете агнешките дреболии на парчета. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и стръковете пресен чесън. Свалете съда с ориза от котлона и прибавете вътре месото и зелените подправки.

Разбъркайте, добавете лъжица червен пипер и долейте още една чаша от агнешкия бульон.

Залейте със заливката и прехвърлете дроб сармата във фурната на 200°C за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: