Агнешка дроб сарма с млечна заливка
Jagnjeća sarma sa mlečnim prelivom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма с млечна заливка

Агнешка дроб сарма с млечна заливка

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Агнешка дроб сарма с млечна заливка
Снимка: Храна за Душата
1 / 10
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не, не е сън, това е истинска сбъдната мечта за всеки лакомник - Ароматна агнешка дроб сарма"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • агнешки дреболии - 1 пакет (800 г)
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • пресен лук - 3 връзки
  • пресен чесън - 2 - 3 връзки
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.

Нарежете връзките пресен лук на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и сотирайте лука за минута-две. Посолете и подправете с черен пипер. Сипете ориза и запържете за кратко, докато зрънцата му станат прозрачни.

След това добавете 2 чаени чаши от бульона, в които се варят дреболиите, и гответе, докато оризът поеме течността.

Пригответе заливката за дроб сармата, като разбиете яйцата с киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте финално.

Нарежете агнешките дреболии на парчета. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и стръковете пресен чесън. Свалете съда с ориза от котлона и прибавете вътре месото и зелените подправки.

Разбъркайте, добавете лъжица червен пипер и долейте още една чаша от агнешкия бульон.

Залейте със заливката и прехвърлете дроб сармата във фурната на 200°C за 30-35 минути.

Агнешката дроб сарма с млечна заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: