Курабии Сърца

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
7333291218
Курабии Сърца
Снимка: Радка Славова
1 / 4
19/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
"Ако обичате някого, пригответе му курабии сърца, няма как и той да не ви заобича наобратно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се мазнината, амонячната сода и бакпулвера /изгасени в малко оцет/.

Последователно се прибавят киселото мляко, ванилията, лимоновата кора.

По малко се прибавя и брашно - като за кекс. Дели се на две равни части. Към едната се прибавя какаото.

Двете теста се замесват поотделно с нужното количество брашно - до меко и нелепнещо тесто. Оставят се за малко в хладилника, да стегнат.

Разточват се отделни кори, дебели около 1/2 см. С малка чашка се изрязват кръгчета. Те се разменят-светлите на мястото на тъмните и обратно.

От така получените шарени кори се изрязват формички - сърца /по желание/.

Поставят се в тава върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар. Пекат курабийките се в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: