Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Готвен лапад със запържено свинско месо

Готвен лапад със запържено свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвен лапад със запържено свинско месо
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
20/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Когато докторът ви каже да наблегнете на зеленчуците, деликатно залейте пържената свинска мръвка с лапад"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шарено без кости
  • лапад - 200 - 250 г бланширан
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Леко попиваме водата и подсушаваме.

В тенджерка наливаме олио (4 - 5 с.л.). Слагаме хапките свинско месо и изпържваме много хубаво.

При запърженото месо слагаме почистени и нарязани лук (1 бр.), морков (1 бр.) и скилидки чесън (2 бр.). Дръпваме тенджерката от котлона и внимателно наливаме топла вода (1 к.ч.).

Връщаме отново съда на котлона и задушаваме продуктите, докато останат на мазнина. Тогава ръсваме черен пипер, пушен червен пипер и сладък червен пипер.

Прибавяме и лапада. Разбъркваме няколко пъти и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Наливаме топла вода (3-4 ч.ч.), слагаме джоджен на вкус и варим до готовност без да слагаме капак на тенджерата.

Като се сгъсти сосът, опитваме дали месото е увряло и при необходимост доливаме още топла вода и варим, докато омекне.

Посоляваме ястието, когато месото е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: