Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Леко попиваме водата и подсушаваме.
В тенджерка наливаме олио (4 - 5 с.л.). Слагаме хапките свинско месо и изпържваме много хубаво.
При запърженото месо слагаме почистени и нарязани лук (1 бр.), морков (1 бр.) и скилидки чесън (2 бр.). Дръпваме тенджерката от котлона и внимателно наливаме топла вода (1 к.ч.).
Връщаме отново съда на котлона и задушаваме продуктите, докато останат на мазнина. Тогава ръсваме черен пипер, пушен червен пипер и сладък червен пипер.
Прибавяме и лапада. Разбъркваме няколко пъти и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Наливаме топла вода (3-4 ч.ч.), слагаме джоджен на вкус и варим до готовност без да слагаме капак на тенджерата.
Като се сгъсти сосът, опитваме дали месото е увряло и при необходимост доливаме още топла вода и варим, докато омекне.
Посоляваме ястието, когато месото е готово.