Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени чушки»Пържени чушки в млечно-чеснов сос

Пържени чушки в млечно-чеснов сос

Пържени чушки в млечно-чеснов сос
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Чушчици в такъв пикантно вкусен сос, че няма да ви стигне хлябът да отопите цялата чиния"

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г по - малки (Сиврия)
  • люти чушки - 1 бр. (по желание) изпържена и нарязана на кръгчета
  • сол - на вкус
  • олио - 100 г за пържене на чушките
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки счукан
  • сол - на вкус
  • копър - няколко стръка нарязани на дребно (или магданоз)
  • червен пипер - 1 ч.л. изпържен в олиото от чушките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, подсушават и надупчват с нож. Изпържват се до зачервяване в загрятото олио или в тава във фурната.

Посоляват се и се нареждат в дълбока чиния, като върху тях се слагат кръгчета от лютата чушка.

Киселото мляко се разбърква с чесъна и солта, и се поливат чушките. Поръсва се с копъра или магданоза.

Олиото от пържените чушки се загрява отново и в него се запържва червеният пипер. Полива се върху киселото мляко.

Опитайте и нашите разядки с печени чушки или си пригответе домашен катък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусно мезе стана!
14.12.2022 20:19