Агнешко с киселец и ориз
Jagnjetina sa kiseljakom i pirinčemLamm mit Sauerampfer und Reis
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко с киселец и ориз

Агнешко с киселец и ориз

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3362k3
Агнешко с киселец и ориз
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сезонът на вкусното агнешко е официално открит, смятаме да го отбележим с това агнешко с киселец и ориз"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг, разфасовано на малки парчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • киселец - хубава стиска
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • девесил - 2 клончета
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в тенджера под налягане с 1 л подсолена вода, зърна бахар и пипер за 50 мин.

В зехтина се омекотяват почистените и нарязани киселец, лук, джоджен девесил. Прибавят се оризът, смлян пипер и 4 ч.ч. бульон.

Всичко се обърква в тава заедно с агнешкото.

Агнешкото с ориз се пече във фурната 40- 50 мин на 180°C.

За сервиране към агнешкото с киселец и ориз подхождат пресен чесън, кисело мляко и чаша бяло вино, разбира се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: