Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня по български

Лазаня по български

Super MamASuper MamA
Чирак
4929682260
Лазаня по български
Снимка: Super MamA
1 / 2
26/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Побългарихме малко лазанята, но ако я опитате, ще видите, че е било за добро"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г или 1/2 пакет
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1бр.
  • домати - 3 с.л. на кубчета от консерва
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кимион - 1 щипка млян
  • подправка за кайма - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене на каймта
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с наситнения лук, подправките и 1 бр. яйце. Аз лично сложих и малко брашно, понеже така по-лесно става на трохи. Запържва се в тиган с нагорещено олио, добавят се доматите на кубчета, дом. пюре и малко вода и се задушават 5 - 7 мин.

През това време в тенджера с вряща вода се потапят корите за лазаня една по една, понеже иначе се слепват (специално тези кори) за около 1-2 мин. Досадно и бавно е, но си струва.

Нареждат се в тавичка, намазнена с олио, като се слага ред кори, ред кайма и така, докато не свърши каймата и последният пласт е кори.

Тавата се покрива с фолио и лазанята се пече на предварително загрята фурна на 180-190 градуса се пекат 25 мин.

През това време правим заливката: гасим содата в кис. мляко, разбиваме 2-те яйца, добавяме кис. мляко, олиото, брашното и кашкавала.

След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: