gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Пълнозърнести великденски курабийки

Пълнозърнести великденски курабийки

Пълнозърнести великденски курабийки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
28/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции50
"Празниците не биха били същите без едни страхотни курабийки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са класическите великденски курабийки с малката промяна, че брашното е пълнозърнесто, захарта е кафява кристална и мазнината е шарлан. Много са лесни за приготвяне!

Замесваме тесто от всички продукти, като първо разбъркваме яйцето с телена бъркалка и към него добавяме захарта, киселото мляко с шупналата сода, ванилията, шарлана и накрая брашното. Брашното е относително количество – целта е да стане меко, но не лепнещо тесто, което разстиламе с дебелина ½ см и изрязваме фигурки с малки метални формички (полумесец, звездички, цветенца, сърчица и др.).

Подреждаме ги внимателно в намазнена предварително тава и пече за около 15 мин на 180 градуса, като след 5-тата минута, ако са се запекли отдолу, превключваме фурната да се доизпекат само отгоре.

Лесни пълнозърнести великденски курабийки – стават за минути, а са толкова вкусни!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: