Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Патладжани с чушки и доматен сос за зимата

Патладжани с чушки и доматен сос за зимата

Патладжани с чушки и доматен сос за зимата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
"Който иска да хапва вкусни патладжани и през зимата - сега е моментът да затвори няколко буркани, ето ви изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг
  • патладжани - 3 кг
  • домати - 2 кг
  • чесън - 3 глави, счукан
  • магданоз - 2 връзки, накълцан
  • оцет - 1 л
  • олио - 1 л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от семето чушките, изпечете ги, обелете ги, посолете ги, залейте ги с оцета и ги оставете да престоят 5-6 часа.

Нарежете патладжаните (може и обелени) на филийки, посолете ги, оставете ги да престоят 20 мин, за да се отцеди водата, и след това ги изпържете в олиото до златисто.

Извадете готовите патладжани и в същата мазнина изпържете смлените домати, докато им изври водата.

В буркани наредете чушките и патладжаните, като между редовете ръсете със смес от счукания чесън и накълцания магданоз, залейте с изстиналия доматен сос, затворете ги.

Стерилизирайте патладжани с чушки и доматен сос за зимата 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: