gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с картофи на фурна по селски

Пиле с картофи на фурна по селски

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4813k1k2k4
Пиле с картофи на фурна по селски
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
04/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Уж просто печено пиле с картофки, а е толкова вкусно, че една тава няма да ни стигне"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. голямо или 2 бр. по - малки
  • картофи - 1.5 кг
  • олио - 50 г
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 клонче суха
  • сол - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето почистете и измийте. Разполовете го, но го оставете цяло.

В купичка сложете размекнатото краве масло, черния, червеният пипер, солта пикантината и стритата суха мащерка. Разбъркайте. Намажете хубаво пилето с получената смес.

Картофите обелете и измийте. Нарежете ги по селски на едри резени. Сложете ги в тава.

Нарежете на ситно кубче кромида и моркова и ги прибавете при картофите. Посолете ги, прибавете олиото и разбъркайте хубаво.

Сложете пилето в средата на тавата при картофите. Сипете вода, колкото да ги покрие.

Завийте с алуминиево фолио и сложете във загрята фурна на 220 градуса за около час и половина. Печете до готовност, като последните 10 минути отстраните фолиото.

Накъсайте пилето на порции и сервирайте пиле с картофи.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: