gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с касис

Козунак с касис

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1982k5548442
Козунак с касис
Снимка: Галя Николова
1 / 2
05/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната (без пълнежа) - на програма месене. След като е готово тестото се разточва на правоъгълник на тънко /4 мм/.

Разточеното тесто се поръсва обилно с касис и се завива на руло, което се разделя на две и се сплита на плитка.

Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса.

Вече втасалият козунак се намазва с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко, и се поръсва със ванилова захар.

Пече се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Оставя се за кратко да се охлади върху решетка, след което се вади от формата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: