Гергьовско бутче с билки
Đurđevdanski jagnjeći but sa biljkama

Гергьовско бутче с билки

Гергьовско бутче с билки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Най-крехкото и апетитно гергьовско бутче с билки, което някога сте опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото бутче предварително, като го шпиковате - поставете в прорезите скилидки чесън, листенца салвия и клончета розмарин.

Посолете на вкус със сол и подправка за агнешко месо.

Полейте със зехтин и намажете повърхността с разтопено масло.

Налейте около 200 мл. топла вода. Покрийте тавата с плътно алуминиево фолио.

Печете агнешкото във фурна около три часа.

Накрая може да отстраните фолиото и да допечете до златист загар.

Гергьовското бутче с билки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: