Начин на приготвяне
В дълбока купа изсипваме течната сладкарска сметана и я разбиваме с миксер, докато се сгъсти. След това към нея добавя заквасената сметана и доразбиваме с миксера.
На водна баня разтопяваме кравето масло, млечния и черния шоколад. Разтопената шоколадова смес добавяме в купата и разбиваме пак с миксера докато се получи еднороден шоколадов крем.
Шоколадовата торта ще направим във форма с махащо се дъно. Отдолу редим ред от бисквитите, като първо ги потапяме в прясно мляко да омекнат. Отгоре върху бисквитите изсипваме половината от шоколадовата смес.
След това редим втори ред с бисквитите и отгоре остатъка от сместа. Заглаждаме с шпатула и прибираме в хладилник за 2 часа.
След това махаме стените на формата и украсяваме с пурички отстрани и с настърган бял шоколад отгоре.
Шоколадовата торта с бисквити е готова.