Картофена супа Вегетариана

10/05/2013
ДАРИНА
отДАРИНАНовак2
"Ароматна и много лека пролетна супичка - всички вкъщи ще я харесат "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 944
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава (средна)
  • олио - 2 - 3 с.л. (зехтин, масло)
  • гъби - 250 - 300 г по желание
  • чубрица - малко ронена (или смляна) градинска
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - по желание;
  • магданоз
  • яйца - 1 за застройката по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и по-едро нарязани картофи залейте със студена вода, добавете настъргания лук, нарязаните гъби, сол, мазнина, чубрица.

Щом картофите се сварят, извадете ги в купа, намачкайте ги хубаво и ги върнете в супата. Оставете да поври още малко, като опитате на вкус и добавите магданоза.

Ако искате да застроите супата, оставете я леко да изстине за 5-10 минути и тогава добавете разбитото яйце.

По желание поднесете картофената супа със сирене, с крутони. Вкъщи наричаме тази супа "Царска", защото, когато я хапваха децата, разказвах приказката за пъстрокожка, която слагала своя пръстен в супата на принца.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Дарина
Дарина
14.10.2013 17:33
Обикновено купувам малко печурки от пазара,но може и от консерва(а може и без гъби). Понякога настъргвам 1-2 моркова,но тогава леко сладни.А съпругът ми си слага натрошено сирене.Приумиците са много :)
1
0
Ivana
Ivana
12.10.2013 21:47
Мога ли да попитам какви гъби се слагат - пресни или консервирани?
Мисля да пробвам рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв