gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с пресни картофи

Агнешко печено с пресни картофи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7215k2
Агнешко печено с пресни картофи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
07/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6
"Пролетно ни е, затова и днес избрахме едно от най-обичаните пролетни ястия, почти задължително за Великденската трапеза"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 китка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка за месо - ориенталска*
  • стопено масло - 3 - 4 с.л.
  • пресни картофи - 1 кг
  • краве масло - малко стопено
  • сол
  • вегета
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се натрива със стопеното масло и подправките (*ориенталската подправка за месо включва сол, червен пипер, чесън, кориандър, ким, кимион, черен пипер, куркума).

Картофите се измиват добре, ако са едри, се режат на две или на четири. Овкусяват се с подправките.

Слагат се на дъното в тавата за печене. Отгоре се слага агнешкото, което се покрива с нарязаните зелен лук и джоджен. Тавата се запечатва с фолио.

Пече се на умерена фурна за 3-4 часа. Фолиото се отстранява и агнешкото с картофи се пече още 10-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: