Агнеси

14/05/2013
Вики
отВикиНовак2
"Ама как така не знаете рецептата за сладкиш Агнеси? Вадете листи и химикалка и записвайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 596
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол и добавете към края на разбиването им постепенно захарта.

Отделно смесете и разбъркайте заедно брашното, орехите, бакпулвера.

Постепенно добавяйте сухите съставки към белтъците и разбърквайте внимателно, като добавите и ванилията накрая.

Финално добавете мекото масло и отново добре разбийте. Прехвърлете сместа в правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене, като полученият блат не трябва да бъде дебел.

Изпечете блата в загряна на 180 градуса до готовност - за около 20-25 минути, но зависи от фурната.

За глазурата разбийте хубаво жълтъците с пудрата захар с ванилия и алкохола до получаване на гладък крем.

Полейте горещия блат с крема, който трябва да се разстели гладко сам. По желание може да залеете вече изстинали блат с крема и за запечете за 5 минути на 80 градуса, колкото да се засуши отгоре.

След като сладкишът напълно се охлади, нарежете го на правоъгълници и го поднесете.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Михал Холянов
Малко позабравен вкус, но се получи супер.
0
0
ДОРА ХОЛЯНОВА
Бях си изгубила моята рецепта и потърсих в сайта, за да си я припомня, направих Агнеса, но тук има много неточности по рецептата. Затова малко от тази рецепта, малко по мои спомени и се получи.
0
0
Гергана  Георгиева
Станаха много вкусни,а крема е много ароматичен и разкошен
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв