gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Нежен щрудел с ябълки

Нежен щрудел с ябълки

Нежен щрудел с ябълки
Снимка: Роси Михнева
1 / 3
07/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Перфектият щрудел трябва да е лек и нежен, за да може всяка хапка от него да се топи в устата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини (моя имаше 16 кори вътре)
  • ябълки - 6 бр. (средни на големина)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 150 г
  • чаени бисквити - половин пакет обикновени
  • масло - за мазане на корите (около половин пакетче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер или ги натрошаваме на ръка, ако няма блендер. След това смиламе и орехите.

Обелваме ябълките и ги стържем на ренде. Оставяме ги да си пуснат малко от сока за около половин час. После смесваме орехите, ябълките, захарта и бисквитите и плънката на щрудела е готова.

Следва завиването му. Слагам по две кори - затова винаги ги броя, и си разделям плънката. В случая имах 16, по 2 наведнъж - разделих я на осем части.

Ето и как става завиването. Взимам една кора и я мажа с малко масло, след което слагам втора върху нея и също я мажа с масло. Взимам част от плънката и я слагам в единия край (на по-тясната страна) и завивам на руло.

Рулата слагам навити в предварително намазнена с масло тавичка. Накрая ги намазвам ябълковия щрудел с малко масло отгоре.

Печем нежния щрудел с ябълки на 180 градуса за около 25-30.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: