gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурна

Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурна

Ориз с листа от глухарчета и джоджен на фурна
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Шепа ориз и малко глухарчета от градината - време е за кулинарни приказки за лакомници"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • глухарчета - 3 връзки, листа
  • джоджен - 10 стръка или 1 връзка прясно набран
  • рукола - 1 шепа листа
  • джоджен - 2 ч.л. sушен
  • хималайска сол - 2 ч.л., фина
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л., смлян
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме прясно набраните и измити зеленолистни зеленчуци от градината на ситно.

Измиваме няколко пъти ориза (по желание може предварително да сме го накиснали за половин или 1 час) и листата от глухарчета, руколата и джоджена сипваме в тавичка.

Разбъркваме заедно с хималайската сол, зехтина, черния смлян пипер и сушения джоджен (пожелание), с помощта на дървена бъркалка, като се стараем всички съставки да са равномерно опознати едни с други.

Сипваме водата, която предварително си измерваме с чашки. Печем ястието на 250 градуса за около 40 минути. На 20-тата минути е хубаво да се разбърка и завърти тавата, а после само се готви до готовност и леко запичане.

Може да се включи във веган меню или пожелание да се поднесе с кисело мляко!

Лесен за приготвяне постен ориз със зеленините на пролетта!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: