Патладжани по турски
Turkish Eggplant

Патладжани по турски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3281841k
Патладжани по турски1 / 2
11/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Безспорно най-вкусните рецепти за патладжан сме откривали в Турската кухня. А тази е не просто вкусна, тя е великолепна!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 малки
  • домати - 1 бр.
  • за пълнежа
  • нахут - 2 с.л. (от консерва)
  • ориз - 2 с.л.
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • лук - 2 стръка пресен, нарязан
  • червен пипер - щипка лют
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 чаша говежди
  • масло - 1 с.л.
  • за соса
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • чесън - 1 скилидка счукан със сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете горната част на патладжаните, издълбайте ги и ползвайте вътрешността за друго ястие.

Всички продукти за пълнежа сложете в купа, добре объркайте и напълнете патладжаните без да ги препълвате. Затворете отворите им с резенчета домат.

Подредете в тенджера пълнените патладжани, поръсете ги с масло и останалия нарязан домат. Залейте с бульона, сложете капака и варете на умерен огън 40 минути.

За соса смесете всички продукти заедно. Прибавете соса от готвенето на патладжаните и добре объркайте. Сложете патладжаните в чиния и залейте със соса. Може да сервирате с кисело мляко, разбито с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: