Рататуи - Ratatouille

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3218393
Рататуи - Ratatouille1 / 2
11/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Рататуи - зеленчуковото бижу на френската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвяше есенно време, но сега зеленчуци има целогодишно, така че можем да си го приготвим когато пожелаем.

Пиперките, лукът, тиквичките и патладжаните се нарязват на едро. Доматите се обелват, чесънът се смачква и заедно с целината се нарязват на ситно.

Всичко се слага в тенджера, посолява се, прибавя се лъжичка захар и маслото. Обърква се хубаво. Задушава се 30–40 мин.

При необходимост се добавя доматен сок или вода.

Рейтинг

5 12
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: