Рататуи - Ratatouille

11/05/2013
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач140242761
"Рататуи - зеленчуковото бижу на френската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 603
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата178
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвяше есенно време, но сега зеленчуци има целогодишно, така че можем да си го приготвим когато пожелаем.

Пиперките, лукът, тиквичките и патладжаните се нарязват на едро. Доматите се обелват, чесънът се смачква и заедно с целината се нарязват на ситно.

Всичко се слага в тенджера, посолява се, прибавя се лъжичка захар и маслото. Обърква се хубаво. Задушава се 30–40 мин.

При необходимост се добавя доматен сок или вода.подобни рецепти тук

5 12
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

krisi
krisi
25.01.2014 17:36
много е вкъсну
0
0
Станислав
Станислав
25.09.2013 21:11
Чист тюрлю гюбеч с тия чуждици прекалявате .
2
1
Грета
Грета
29.08.2013 12:35
Не зная как успявате да се вместите в 10-те минути за приготвяне. На мен ми отне почти половин час. Моят рататуи де получи доста по-светъл от този на снимката, може би защото обелих и изкиснах в сол патладжана, след като го нарязах. Иначе стана добре, особено като прибавих и по един шницел за гарнитура. :))
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв