gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Италиански ябълков пай (Старовремски)

Италиански ябълков пай (Старовремски)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k8k3k4k1
Италиански ябълков пай (Старовремски)
Снимка: marcheva14
1 / 4
10/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Категорично не сме лакомници, ние сме пазители на кулинарната традиция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Форма с ринг 24/26 см, намаслена добре с масло и леко поръсена с брашно.

Стафидите са натопявам в ром от предната вечер, ако не е възможно, се заливат с вряла вода, добавя се ром и се оставят за 30 мин, готови са за ползване.

Ябълката се обелва и нарязва на кубчета. Пресява се брашното с бакпулвера.

Яйцата се разбиват на висока скорост с миксер заедно със захарта да увеличат обема си - не е необходимо да пада сместа на панделка.

Прибавя се мекото масло на кубчета и се разбива отново до крем. Добавя се настърганата лимонова кора, отново се разбива.

На порции се прибавя брашното и се разбива, докато се приеме, добавят се стафидите заедно с рома и ябълката на кубчета. Сместа добре се разбърква с шпатула.

Изсипва се във формата, загражда се. Отгоре се подреждат двете ябълки нарязани на клинове, като са потопени до половината в сместа. Поръсва се с канела, кафява захар и се поставят малките парченца масло между ябълките. По избор се поръсва и със стафиди.

Ябълковият пай се пече на 170 градуса за около 40-45 мин.

Източник: Zenzero& Limone

Това е старовремски италиански ябълков пай, както споделя Zenzero&Limone. Разкошен вкус, наистина е много пухкав и тестото е рехаво, не е сбито, а ябълките се превръщат в крем.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: