Японски палачинки

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
33
171
57
55
11/05/2019
"По правило Японските палачинки са най-вкусни сутрин, все пак идват от Страната на изгряващото слънце"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 543
  • Преглеждания за месеца488
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.

Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта.

В друга купа си пресявате сухите съставки - брашно, бакпулвер и млякото на прах. Прибавяте сухите съставки към яйцата и накрая прибавяте и прясното мляко.

Сместа трябва да е еднородна без буци. Оставяте сместа да си почине за около 15 минути.

Загрявате тиган с незалепващо покритие и с черпак изсипвате от сместа в него. Но не сипвайте пълен черпак и не разливайте много палачинките.

Сместта е малко по-гъста от тази за традиционните палачинки и така или иначе няма да се разлеят в целия тиган. Наблюдавайте палачинката, когато се появят мехурчета по цялата ѝ повърхност, е готова за обръщане. Изпичате още малко и от другата страна и е готова.

Продължавате със следващата, докато изчерпате сместа.

Бон Апети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар