Начин на приготвяне
Поставете брашното в дълбока купа. Добавете яйцата, захарта и киселото мляко, смесено със содата бикарбонат. Разбъркайте до получаване на гъста, еднородна смес.
Загрейте олио в дълбок тиган. С помощта на лъжици оформяйте бухтички и пускайте в горещото олио. Пържете до златисто и прехвърлете в чиния.
Поставете малините и захарта в съд на котлона и оставете сместа да заври и да се сгъсти до консистенция на сладко. Добавете течната сметана, разбъркайте и свалете съда от котлона.
Прецедете соса през цедка, за да отделите семенцата на малините.
Поставете малиновия сос на дъното на плоска чиния, отгоре подредете златистите бухтички, поръсете с пудра захар за финален щрих и сервирайте.