Зеленчуково гювече по врачански

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1441851831
14/05/2019
"Ето ви едно вкусно зеленчуково гювече, което показва, че и във Враца има почитатели на вегетарианската кухня "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на колелца. Тиквичката се обелва и нарязва и запържва леко с малко мазнина.

Доматите се измиват, нарязват на кубчета и се задушават заедно с чесъна в тиган за 2-3 минути.

Патладжанът се опича и нарязва на ситно. Печените яйца се нарязват.

Продуктите за нашите зеленчукови гювечета се разпределят в еднакви количества в две гювечета, подправят се с подправки и се посоляват.

Във всяко зеленчуково гювече се долива по малко вода и се запичат захлупени на включена фурна на 200 градуса за 10-15 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар