Начин на приготвяне
Първо ще започнем с крема, който малко трябва да изстине докато изпичаме бутер тестото.
Взимаме една тенджера, вътре доливаме 800 мл мляко, една чаша захар, ванилия и слагаме на котлона да заври.
През това време в една купа слагаме останалото мляко, което е 200 мл, счупваме едно яйце и бъркаме добре (някои слагат само жълтъка на яйцето, но аз слагам цялото), после добавяме по малко брашното с препълнени лъжици, бъркайки добавяме всичкото брашно и бъркаме много, за да не остават топчета вътре.
По това време млякото вече завира и сипваме сместа вътре в млякото. Намаляваме котлона, сместа се сгъстява за две минути, като през това не спираме да бъркаме.
След като стане готов слагаме капак отгоре и загряваме фурната на 180 градуса.
Започваме да приготвяме блатовете - за целта ни е нужна тавата на фурната с една хартия. Слагаме единия блат на бутер тестото на тавата, надупчваме отгоре тестото с вилица и слагаме да се запича на фурната. След като избухне и се зачерви отгоре, взимаме от фурната, слагаме на плота и процедурата повтаряме с втория блат.
Докато се изпича вторият блат ние режем на две от средата първото парче, така че да стане на две, като се изпича второто пак същото - режем на две и по тоя начин получаваме четири блата.
Третият етап е подреждането на една тава.
Това става, когато взимаме първия блат и поставяме отдолу, слагаме крем и по този начин завършваме четирите блата. Най-отгоре слагаме крема и натрошените отгоре на блатовете трохи, които падат като се режат, поръсваме и слагаме в хладилника за няколко часа.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за торта Наполеон, торта Павлова или съвършенната торта Гараш.