Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с домашен млечен крем

Торта Наполеон с домашен млечен крем

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Торта Наполеон с домашен млечен крем
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Има причина тази сочна торта да носи името на един толкова амбициозен император - несравнима е"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 800 г
  • мляко - 1 литър
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо ще започнем с крема, който малко трябва да изстине докато изпичаме бутер тестото.

Взимаме една тенджера, вътре доливаме 800 мл мляко, една чаша захар, ванилия и слагаме на котлона да заври.

През това време в една купа слагаме останалото мляко, което е 200 мл, счупваме едно яйце и бъркаме добре (някои слагат само жълтъка на яйцето, но аз слагам цялото), после добавяме по малко брашното с препълнени лъжици, бъркайки добавяме всичкото брашно и бъркаме много, за да не остават топчета вътре.

По това време млякото вече завира и сипваме сместа вътре в млякото. Намаляваме котлона, сместа се сгъстява за две минути, като през това не спираме да бъркаме.

След като стане готов слагаме капак отгоре и загряваме фурната на 180 градуса.

Започваме да приготвяме блатовете - за целта ни е нужна тавата на фурната с една хартия. Слагаме единия блат на бутер тестото на тавата, надупчваме отгоре тестото с вилица и слагаме да се запича на фурната. След като избухне и се зачерви отгоре, взимаме от фурната, слагаме на плота и процедурата повтаряме с втория блат.

Докато се изпича вторият блат ние режем на две от средата първото парче, така че да стане на две, като се изпича второто пак същото - режем на две и по тоя начин получаваме четири блата.

Третият етап е подреждането на една тава.

Това става, когато взимаме първия блат и поставяме отдолу, слагаме крем и по този начин завършваме четирите блата. Най-отгоре слагаме крема и натрошените отгоре на блатовете трохи, които падат като се режат, поръсваме и слагаме в хладилника за няколко часа.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за торта Наполеон, торта Павлова или съвършенната торта Гараш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: