Такос с два вида плънка

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
22/05/2019
"Лакомници от всички страни - не въздишайте завистливо, ами си запишете рецептата за апетитни такос с два вида плънка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 553
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За такосите с телешко и сладка царевица:

Накълцайте ситно лука и поставете в тиган със загрят зехтин. Посолете и сотирайте лука за кратко докато омекне. Прибавете телешката кайма и раздробете с дървена лъжица. Нарежете ситно червената чушка, лютите чушки, скилидките чесън и прибавете в тигана при лука и каймата. Овкусете със сол, черен пипер, лют червен пипер и чаена лъжичка кимион. Гответе каймата до златисто, добавете половин консерва сладка царевица Оберон, разбъркайте и свалете плънката тигана от котлона.

За такосите с пилешко и авокадо сос:

Нарежете филето на кубчета. Загрейте зехтин в съд на котлона и сложете месото да се запържва. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете ситно нарязани лютите чушки и скилидките чесън и гответе, докато пилешкото стане златисто.

За соса блендирайте до хомогенност плодовете авокадо, сока от лайм и заквасената сметана. Посолете и разбъркайте.

Гарнирайте телешките такоси с настъргано сирене чедър, а пилешките със сметановия авокадо сос.

Поръсете такосите с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар