Кайсиев сладкиш с кокос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кайсиев сладкиш с кокос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Да харесваш сладкиш е като да се влюбиш - в сърцето ти просто няма място за друг"

Необходими Продукти

  • кайсии - 7 бр.
  • яйца - 2 бр. XL
  • захар - 100 г + за поръсване
  • кокосово мляко - 250 мл
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л. с връх
  • ванилова захар - 10 г
  • мента - листа за украса
  • Тесто
  • брашно - 175 г.
  • краве масло - 125 г меко
  • бадеми - 70 г смлени
  • яйца - 1 бр. М
  • пудра захар - 60 г пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото разбийте маслото със захарта на кремче и добавете яйцето и смлените бадеми.

Сипете брашното и замесете меко тесто. Ако е нужно, добавете допълнително още малко брашно, а ако обичате по-сладко, може да увеличите малко и количеството на захарта.

Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.

Разточете втвърденото тесто на тънка и кръгла кора върху хартия за печене. Диаметърът трябва да е по-голям от тавичката за печене (при мен-28 см диаметър тава, 32 см кора.

Поставете маслената кора заедно с хартията за печене в тавата и прегънете по ръбовете.

Измийте кайсиите, разполовете ги и отстранете костилката. Подредете ги с разреза надолу върху тестото и по желание поръсете със малко захар.

Разбийте двете яйца със захарта и ваниловата захар. Налейте кокосовото мляко и разбъркайте. С тази смес залейте кайсиевия сладкиш и поръсете обилно с кокосови стърготини.

Прегърнете стърчащите краища от тестото навътре и пъхнете сладкиша да се изпече в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до хубав златист загар.

Да ви е сладко!

Кайсиевият сладкиш с кокос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: