Телешки език с винен сос в микровълнова
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език с винен сос в микровълнова

Телешки език с винен сос в микровълнова

Телешки език с винен сос в микровълнова1 / 2
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене62 мин.
Общо82 мин.
Порции4
"Сосчето към това телешко е много важно за цялостния вкус, затова не го пропускайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месният бульон се налива в голяма купа, похлупва се и се загрява 4 мин при 600 Вт.

Телешкият език се измива, подсушава се и се слага в горещия бульон.

Прибавят се дафиновият лист, срязаният на четири лук, карамфилът, зърната черен пипер и целите моркови, които предварително са почистени.

Похлупва се и се държи 60 мин при 600 Вт.

След това ястието се оставя да престои 10 мин.

Езикът се изважда от бульона, охлажда се със студена вода и се обелва.

Нарязва се заедно с морковите на кръгчета и се слага в предварително загрята чиния.

В купичка за сос се наливат 300 мл от прецедения бульон.

Прибавя се разтвореното в малко студена вода нишесте и се държи отхлупено 2 мин при 600 Вт, след това се разбърква добре.

Подправя се със сол и черен пипер.

Накрая се прибавя виното.

Ястието се поднася с картофени крокети.

Сосът се сервира отделно или с него се залива езикът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: