Гаспачо от зелени аспержи
Gaspačo od zelenih špargliGreen Asparagus Gazpacho
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Гаспачо от зелени аспержи

Гаспачо от зелени аспержи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Гаспачо от зелени аспержи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Необикновено вкусно гаспачо от аспержи - гарантирана кадифена свежест през топлите месеци на годината"

Необходими Продукти

  • аспержи - 400 г зелени, почистени
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 150 г
  • вода - 400 мл
  • оцет - 30 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аспержите, като отчупите жилавите им краища. Ако са дебели, ще трябва да почистите и повърхностния им слой с остър нож, в случай че са от тънките, не е нужно да го правите.

Отрежете връхчетата на зелените аспержи и ги запържете на умерен огън в 50 мл от зехтина за 5 минути.

Извадете и заделете връхчетата, а в същият ароматен зехтин сложете останалата част от зеленчука, нарязан на парченца. Добавете и скилидките чесън - цели и запържете всичко за 5 минути разбърквайки.

Налейте водата и сварете за 20 минути, след което дръпнете от огъня.

Отделете белтъците от жълтъците на 4-те сварени яйца. Жълтъците сложете при аспержите заедно с останалия зехтин, сол на вкус и оцета.

Прехвърлете всичко в блендер и пуснете да се смели на високи обороти за 1 минута или докато получите съвършено гладка консистенция. По желание може да разредите с още вода и да доовкусите с още сол или оцет.

Готовото Гаспачо оставете да изстине за 30 минути, след това приберете в хладилник за още 1 час. Все пак Гаспачо е студена лятна супа и трябва да е добре охладено при консумация.

Преди поднасяне накълцайте на ситно сварените белтъци и с тях поръсвайте всяка порция Гаспачо от зелени аспержи заедно със заделените връхчета от аспержи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: