Пухкави малки хлебчета
Vazdušasti mali hlepčići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави малки хлебчета

Пухкави малки хлебчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Пухкави малки хлебчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Вместо цял хляб днес приготвихме пухкави малки хлебчета, за всеки да има и всички да останат доволни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата до телесна температура и в нея разтворете маята с щипка захар.

Когато шупне, сипете олиото, също леко затоплено, и пресейте брашното със солта.

Замесете гладко и нелепнещо тесто, като ръсвате по много малко брашно по плота, ако е нужно.

Разделете тестото на 4 малки топчета и ги сложете в тавичка, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Оставете ги да втасат за 40 минути до 1 час, след това ги поръсете с малко брашно.

Изпечете хлебчетата в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути или докато видите, че са почервенели.

Охладете пухкавите малки хлебчета върху решетка и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: