Чийзкейк с пресни ягоди

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Чийзкейк с пресни ягоди
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Вкусно изкушение с неустоим ягодов аромат, което няма как да не поискате да опитате"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 1 1/2 опаковки "Роден край"
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 100 г
  • какао - 1 к.л. по желание
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 г
  • крема сирене - 125 г
  • сирене фета - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • пресни ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете ягодите от дръжчиците и листенцата, поръсете ги със захарта и ги намачкайте с вилица.

Оставете за няколко часа, докато се разтопи захарта.

Чаените бисквити натрошете и сложете в голяма купа. Разтопете съвсем леко кравето масло и прибавете при бисквитите. Добавете пудрата захар. По желание може да добавите малко какао. Разбъркайте.

Сместа трябва да стане на трохи. Сложете я във форма за торта с подвижен ринг и я заравнете. С чаша с дебело дъно притискайте отгоре, за да се получи плътен блат.

Сложете формата във фризера докато приготвяте чийзкрема, за да се стегне блатът.

В дълбока купа разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг. Прибавете натрошената фета, крема сиренето и ванилията. Сложете 2-3 с.л. от ягодовата смес. Разбъркайте отново.

Сложете сметановия крем върху блата и заравнете отгоре. Оставете няколко часа в хладилник да стегне.

Нарежете чийзкейка на парчета и при сервиране гарнирайте отгоре с ягодовата смес.

Да ви е ароматно и сладко!

Чийзкейкът с пресни ягоди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: