Киш със спанак и заешко
Kiš sa spanaćem i zečetinom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак и заешко

Киш със спанак и заешко

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3212k7409391
Киш със спанак и заешко
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
31/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Да ви се намира едно малко бурканче заешко месо, че ни се е приял този ароматен киш"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • вода - 1 с.л.
  • брашно - около 250 г
  • олио
  • лук - 2 глави
  • захар - 1 щипка
  • заешко месо - 1 малък буркан варено
  • спанак - 1 голяма купа
  • готварска сметана - 100 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Сипва се в тава и се прави кладенче. Маслото се разтопява. Прибавя се към брашното. Добавят се двете яйца и щипка сол. Добавя се водата и се замесва маслено тесто.

Когато тестото е готово се слага в хладилника. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Спанакът се измива и нарязва на едро или накъсва. Заешкото се обезкостява и накъсва на мръвчици. В тиган се слага малко олио и се загрява.

Лукът се запържва със щипка захар. Добавя се спанакът да се задуши. Добавя и заешкото. Оставя се да покъкри, за да се изпари течността. Добавя се сметаната и се готви за кратко. Овкусява се със сол и черен пипер. Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.

Фурната се пуска на 190 градуса да загрее. Тестото се разточва във формата на съда, който ще се използва за киша, която се подмазва леко с олио.

Тестото се слага във формата, като трябва да има и малко по стените като бордюрче. Надупчва се с вилица, за да не се надува.

В дълбока купа се разбиват останалите яйца. Към тях се прибавя и топлата плънка. Разбърква се. Изсипва се върху блата и се разнася равномерно. Пече се около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: