Печено свинско месо с картофи

Мария СимоваМария СимоваГуру108456103213
01/06/2019
"Свинско с картофи - най-приготвяното ястие, което има верни почитатели навсякъде "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 758
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • картофи - 1 кг малки и пресни
  • зехтин - 2 с.л.
  • марината за месото
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си маринатата, като в купа смесите натрошените дафинови листа, счуканите скилидки чесън и зърната черен пипер.

Добавете сол на вкус и зехтина, разбъркайте и оваляйте парчетата месо (а то може да е едно) в нея и поставете купата покрита с капак в хладилник, за не по малко от 1 час.

През това време почистете картофите и ги поставете цели във вряща подсолена вода. След като заврят, варите за 7-8 минути.

След като се поохладят, прецедете добре и ги поставете в тава с капак, налейте им равномерно зехтина.

Поставете месото в средата на тавата, заедно с маринатата, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна.

Печете свинското за 80 минути, като през последните 30 минути премахнете капака на тавата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар