gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем маскарпоне и ягоди

Бисквитена торта с крем маскарпоне и ягоди

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Бисквитена торта с крем маскарпоне и ягоди
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
03/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Всеки заслужава да бъде обичан и да бъде поглезен с нежна бисквитена торта с маскарпоне и ягоди"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за торта с подвижни стени - 24 см диаметър

В съд разбийте с миксер сметаната с ванилията.

В друг съд за кратко разбийте маскарпонето с пудрата захар. Към разбито маскарпоне на части добавете сметана, като разбърквате с шпатула с въртеливи движения, за да се смесят двете смеси и да не спадне разбитата сметана.

Сипете прясното мляко в съд и започнете да потапяте за кратко бисквитите и да ги подреждате на дъното на тортената форма. Върху подредените бисквити сипете 1/3 част от крема маскарпоне. Заравнете и подредете тънко нарязани ягоди.

Подредете изправени ягоди и по борда на бисквитената торта. Посипете с кокосови стърготини. Отново потопете бисквити в прясното мляко и подредете втори ред. Повторете с крема и ягодите. Посипете със стърготини кокос. Направете трети ред с бисквити. Измажете с крема.

Увийте със свежо фолио и приберете тортата в хладилника. Оставете да се охлади за около една нощ. При готовност украсете готовата бисквитена торта с нарязани парчета ягоди и настърган шоколад.

Рецептата е взаимствана от: neliyonevakitchen.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: