Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Наниз от панирана цаца

Наниз от панирана цаца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Наниз от панирана цаца
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 6
03/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Днес панираната цаца пристига на трапезата ви благодарение на тази хитра идея, чийто автор ще възнаградим със студена бира"

Необходими Продукти

  • цаца - 600 г прясна риба
  • едра сол - за осоляване
  • За панировката
  • брашно - 80 г
  • галета - 100 г
  • царевично нишесте - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • естрагон - 1 - 2 щипки, изсушен
  • лимони - 1 бр., сока цитруса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме цацата и я оставяме да се отцеди от водата. Рибата не почиствам, защото е току-що уловена.

Медната тел срязваме с дължина, съобразена с големината на вашия съд за термичната обработка. Моите нанизи са около 30 см. Измивам ги добре и разполагам с тях за приготвянето на доста от тези рибни мезета.

Нанизваме цацата, като оставяме по 4-5 см свободни краищата на телчето. Завиваме го, за да не се изнизва рибата. Поръсваме я с едра сол от двете страни и поставяме нанизите в леко наклонена чиния, за да се отцежда кървавата вода.

Оставяме я за час, за да поеме от солта. Преди да я потопим в панировката, я изтръскваме от солените кристали. В две отделни чинии сипваме галетата и брашното.

Панировката приготвяме, като смесим царевичното нишесте, яйцето и 1/2 с.л. лимонов сок. Към тях добавяме студената бира и разбиваме до гладкост. Овкусяваме със сол, пипер и естрагон.

Отделно разбиваме белтъците на пяна, прибавяйки ги внимателно към сместа.

Загряваме растителната мазнина за масленатата баня до 180 градуса.

Овалваме нанизите от цаца първо в брашно, след това в бирената панировка и накрая в галетата.

Пържим ги от двете страни до зачервяване.

Панираната риба поднасяме топла, гарнирана с много лимонов сок, студено пиво и весела компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: