Крем карамел сладкиш със сух кекс
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел сладкиш със сух кекс

Крем карамел сладкиш със сух кекс

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Крем карамел сладкиш със сух кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 4
06/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
"Сухият кекс лесно ще се превърне в изкусителен десерт с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кекс - ¼ част
  • за карамела
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • за карамела
  • захар - 0.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете и карамелизирайте захарта на дъното на форма за кекс. Оставете карамела да се охлади, като въртите формата, за да обхване дъното добре.

В купа разбийте яйцата и прибавете захарта и ваниловата захар, бъркайте, докато се разтвори до еднородна смес. Налейте млякото на струя към тях при непрекъснато бъркане.

Нарежете сухия кекс на тънки парчета и ги разпределете върху охладения вече карамел, като ги застъпвате. Върху тях налейте част от сместа и с лъжица леко притискайте за да се напоят парчетата.

След като се напоят, налейте и останалата смес.

Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете за около 20 минути.

Извадете кекса с крем карамел и оставете да се охлади напълно, поставете в хладилник за една нощ.

На следващия ден внимателно отделете сладкиша от формата и го обърнете върху подходяща чиния.

Сервирайте крем карамел сладкиша със сух кекс студен!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: