Мариновано телешко

Мариновано телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Запасете се с търпение, защото мариноването отнема време - но резултатът е зашеметяващ"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г крехко, без кости
  • лимони - 1 бр. сока
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • зехтин - 100 мл
  • дафинови листа - ½ бр.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плитък съд сложете нарязаното на дълги ивици месо, залейте го с виното, разбъркано с лимоновия сок, дафиновия лист и зърната черен пипер.

Леко го посолете, похлупете го и го оставете телешкото за 48 часа в хладилника.

В тиган загрейте зехтина и изпържете отцеденото от маринатата и подсушено мариновано телешко.

След това го поднесете с подходяща за сезона салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: