Патладжани с нахут и магданоз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
299
2k
557
398
06/06/2019
"Патладжани и нахут - убийствено вкусна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 793
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете патладжаните на малки кубченца. Овкусете ги със сол и ги оставете за 15-20 мин в гевгир (поставен в купа).

Изплакнете ги.

Разтопете маслото в дълбок тиган и прехвърлете патладжаните при него. Разбъркайте и оставете да се задушат на среден огън за 8-10 мин.

Добавете нахута, разбъркайте и оставете за още 3-4 мин.

Рендосайте доматите и ги изсипете в тигана. Разбъркайте и оставете да покъкри, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете щипка сол и предварително наситнения магданоз.

Разбъркайте, снемете от огъня и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар