Печено пиле с майорана
Pečeno pile sa majoranom

Печено пиле с майорана

Печено пиле с майорана1 / 2
07/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Точната подправка за печено пиле е майораната - ама трябва да го знаеш, за да се сетиш да го опиташ"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Натрийте измитото пиле с черен пипер и сол, сложете го в намазана със зехтин дълбока тава и го печете 20-25 мин в предварително сгорещена на 200 градуса фурна.

След това го извадете от фурната, намажете го със смес от изстискания лимонов сок, 2 с.л. зехтин и червения пипер, наредете около него едро нарязаните лук и картофи, разбъркани с майораната, черния пипер, солта и останалия зехтин.

Върнете печеното пиле във фурната и го допечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: