Лятно Тирамису

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7827k2k5k8
Лятно Тирамису
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
09/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Нежен и свеж десерт, който носи прохлада и наслада в летните жеги"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • марсала - 1/2 ч.ч.
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 200 мл готварска
  • пудра захар - 1/2 ч.ч
  • ванилия - 2 бр.
  • пресни плодове - (ягоди, боровинки, малини..)300 г
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите се потапят за кратко в купа с Марсала, за да не се размекнат, и се подреждат в подходяща тавичка.

В друга купа се разбива течната сметана с пудрата захар и ванилията.

Прибавя се маскарпонето и сместа се разбърква. Полученият крем се нанася върху първия ред бишкоти, а отгоре се разпределят плодовете.

Следва отново ред бишкоти, ред крем.

Тирамисуто се поръсва с какао и се украсява с плодове.

Лятното Тирамису се прибира в хладилник за около час-два, след което е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: