gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пухкава питка със сиренце

Пухкава питка със сиренце

Boriana IlievaBoriana Ilieva
Новак
1114845104
Пухкава питка със сиренце
Снимка: Boriana Ilieva
1 / 8
11/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции14
"Старо поверие - денят ще е хубав, ако започва с топла пухкава питка със сиренце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята в купа с меда с хладката вода и с една шепа от брашното.

Оставяме настрани да се активира маята за около 15 минути.

След това в голяма купа пресяваме брашното и правим кладенче по средата.

В кладенчето изсипваме хладкото мляко, олиото, яйцата - разбити, и най-накрая е сместа от маята.

Месим меко тесто и оставяме настрани за един час покрито с памучна кърпа.

След като е готово - поставяме хартия за печене във форма за кекс. След като приготвим формата на питката /стъпките са показани на снимките/, оставяме за половин час да почине.

Преди да изпечем питката, мажем с жълтъка и поръсваме със семките.

Печем питката на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути /горе-долу зависи от фурната/.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: