gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Марудници с козе сирене

Марудници с козе сирене

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3362k3
Марудници с козе сирене
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
12/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато се чудите какво да похапнете, независимо от часа, отговорът е само един - марудници с козе сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марудниците може да приготвите на сач, на туч /от към гладката страна /

или на чугунен тиган с незалепващо покритие.

Разбийте яйцата с млякото и содата. Добавете ситно нарязания магданоз

и настърганото сирене. Прибавяйте брашно до получаване на гъста каша.

Предварително загрейте сача във фурната на 150 г. Поставете го на средно загрят котлон /примерно на 6 от 10 степени/ и го намажете с масло.

Излейте от кашата един кръг 18-20 см. Похлупете с подходящ капак. След 40-50 сек намажете с масло и обърнете. След още 30-40 сек. марудницата е готова.

Хубаво е да държите марудниците похлупени, за да са пухкави.

Може да ги консумирате просто така, но може и с тънко нарязана пастърма и хубаво червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: