Камембер на фурна с чесън, розмарин и орехи

12/06/2019
"Гурме предложение за специалните моменти - приготвя се лесно, а вкусът е просто божествен "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем, че ароматното сирене Камембер чудесно си пасва със нещо сладичко и често го приготвяме така. Но тук ще ви предложа нещо по-различно, което преоткрих, една различна комбинация, която също разгръща аромата му и го прави неустоимо, без да се налага да контрастираме със сладко.

Хубавото на такива предястия или мезета е, че се приготвят много бързо и лесно, а в същото време имат изискан вид и са достойни и за по-специални трапези.

Единственото условие е да го приготвите непосредствено преди сервиране, защото трябва да се поднесе и консумира топло.

Първо, пуснете фурната да загрява до 200 градуса и през това време си подгответе всичко.

Накълцайте орехите и нарежете на тънки филийки скилидката чесън, като премахнете лютата сърцевина, за да не се натрапва прекалено.

Сиренето Камембер има твърда коричка, обвивка - с помощта на остър нож я отрежете в горната част отваряйки капаче.

В кремообразната нежна вътрешност на сиренето сложете чесънчетата притискайки ги леко с пръсти. Същото сторете и с орехите.

Поръсете с розмарин и зехтин и затворете капачето.

Завийте Камембера в малък пласт хартия за печене и после в още един - алуминиево фолио. Сложете в подходяща тавичка и пъхнете във загрятата фурна за 10-12 минути.

Когато извадите от фурната, не отвивайте веднага, изчакайте поне 2-3 минутки, след което отстранете алуминиевото фолио, а хартията за печене само разгърнете.

Заедно с хартията може да сложите в подходящо дълбоко плато или да пъхнете в дървената кутийка, от която сте го извадили и в която се продава всяко такова сирене.

При този вид изпичане или по-скоро затопляне, коричката на печения Камембер си остава твърда, а вътрешността се разтапя и поема от ароматите на чесъна, розмарина и зехтина.

Чудесно е за мазане върху препечена филийка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
17.07.2019 22:23
Обожавам камамбер! Ще опитам рецептата!
0
0
Йорданка Ковачева
Опитайте, хубаво е. Аз лично го предпочитам запечено със сладко, но за любителите на силни вкусове и това е много добро.Харесва ми да еспериментирам.
Благодаря за оценката и коментара. :)
0
0