Малки банички със сирене

15/06/2019
"Това не са просто малки банички, това са банички с размерите на точно една хапка и възнамеряваме да ги изядем до последната "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 591
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се смесват топлото прясно мляко, маята, захарта, солта и олиото. Сместа се разбърква и се оставя да шупне.

За плънката сиренето се настъргва и се смесва с изварата и белтъка. Три кори за баница се намазват със сместа с маята и се подреждат една върху друга.

Върху намазаната трета кора, в единия ѝ, по-тесен, край се слага част от плънката

и се завива на стегнато руло.

Готовите рула се подреждат в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък, смесен с прясното мляко и олиото, и се пекат до получаване на апетитен златист загар.

Готовата баница се изважда от фурната и се оставя да се охлади за 30 минути, след което се реже на малки банички.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар